Meedoen

Het werk van ZuiderLokaal draait geheel op vrijwilligers. Alleen de begeleiders, die rechtstreeks met kinderen werken, kunnen gebruik maken van een vergoeding. Begeleiders kunnen zich direct inschrijven via ZuiderLokaal.nl: Schrijf je in als Begeleider

Iedereen die zich wil inzetten bij ZuiderLokaal krijgt een inwerkperiode waarbij we tevoren vaststellen wat we van elkaar verwachten en waarna we in overleg besluiten of en hoe we met elkaar verder gaan.

Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren aan het werk van ZuiderLokaal:

als begeleider

 • Je kunt les geven aan kinderen in de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. Het liefst op twee avonden, tussen 18.00 en 20.00 uur.
 • Je kunt basisschool leerlingen die moeite hebben met bepaalde onderdelen, zoals klok kijken of breuken, individueel of in kleine groepjes uitleg geven, zodat ze daarna weer mee kunnen met de rest van de groep.
 • Je kunt leerlingen van het voortgezet onderwijs helpen bij het maken van hun huiswerk. Dat kan door uitleg te geven of te overhoren.
 • Je kunt leerlingen individueel of in kleine groepjes uitleg geven over een vak waar zij problemen mee hebben.

als vrijwilliger

 • Je kunt ons op de avonden helpen met de logistiek. Omdat we op onze locaties te gast zijn moeten we iedere avond onze spullen klaar zetten en na afloop weer opruimen.
 • Je kunt helpen met de administratie. De bijdrage van de ouders moet worden geïnd, de aanwezigheid van begeleiders en kinderen moet worden vastgelegd.
 • Je kunt als conciërge toezicht houden, de toegang bewaken en zorgen dat alle deuren na afloop weer gesloten zijn en de beveiliging op orde is.
 • Je kunt helpen met het maken van kopieën, rondbrengen van lesmateriaal
 • Je kunt helpen met het bereiden en rond brengen van thee en koffie voor de aanwezigen in het ouderverblijf en van limonadesiroop voor de kinderen, halverwege de lessen.

als leidinggevende

 • Je kunt als eindverantwoordelijke coördinator of administrator de leiding hebben over het werk van ZuiderLokaal op een bepaalde avond en locatie. Je deelt dan begeleiders in, hebt contact met ouders en kinderen over specifieke vragen, bepaalt welke kinderen extra aandacht kunnen krijgen of je int de bijdrage van de ouders, houdt de administratie bij van aanwezige begeleiders en kinderen. Ook bij problemen rond begeleiders, kinderen of ouders treedt je op, op begripvolle maar duidelijke wijze, met inachtneming van onze waarden en regels.

als financier

 • Het werk van ZuiderLokaal kan niet zonder financiële bijdragen, waaruit we onder meer de vergoeding betalen voor de begeleiders, het lesmateriaal, en allerlei kosten die gemaakt moeten worden om als organisatie te kunnen functioneren.

We zijn dan ook blij met elke financiële bijdrage die we mogen ontvangen.

Als je wilt helpen, stuur dan een mail via onderstaand formulier. Wil je je inschrijven/aanmelden als begeleider? Gebruik dan het inschrijfformulier: Schrijf je in als Begeleider

Bellen mag ook, naar Peter (06-26024686) of Louisa (06-86098917)